Flytt...

Nu flyttar man så det står härliga till, så snart blir man väl utan internet ett tag.
Skapligt jobbigt det är med packning och städning, ett tips,: flytta aldrig när du är höggravid :-P


Dagens...

Dagen började med att man så gott som stressat sönder sig, skulle ha besiktning av lägenheten idag, vi var dock inte hemma då när han besiktade så har ingen aning om hur det gått.

Kl 13.00 hade vi tid hos barnmorskan och sen blev det en tur till Gävle trots att vi inte hade tid egentligen, men med den rean som det är på Ikea nu så tog vi oss tid ändå, William, min syster och fredriks syster hakade också på.
Shoppade madrass & spjälsäng till bebis, blev en Hensvik för endast 295 kr, perfekt för det är den jag ville ha och ordinarie pris ligger på ca 900 kr.
Sen handlade vi lite mer småsaker till bebis, och en kofta och strumpor på HM, Hittade en t-shirt med Musse Pigg på också som självklart köptes till Wille eftersom att han älskar Musse :-)

Barnmorskebesöket gick iaf bra som vanligt
Blodtryck: 95/60
Hjärtljud:Mellan 140-150
SF mått: 34½ cm, men räknades som 34 cm eftersom dom inte räknar med halva centimetrar
Skulle ha gjort en liten sammanfatting också, men jag har inget speciellt att ta upp känner jag, utan tar det bara som det kommer.

Nu ska jag lyfta på häcken och fortsätta här hemma, kan eventuellt hämta nycklar imorgon, HOPPAS!

Vecka 38

Gravid vecka 38

 

Barnet

Barnet förbereder sig nu för att födas. De flesta av alla barn som föds i Sverige kommer ut mellan vecka 37+0 och 41+6. Ungefär fyra procent föds före vecka 38. Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag. Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj. Att barnet vuxit till en viss storlek har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.

Vikt 3 200 gram.

Mamma

Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Båda sätten är helt normalt. Däremot ska du vid plötslig viktökning eller viktnedgång kontakta din barnmorska. Nu kan det vara svårt att hitta kläder som räcker till. Klä dig bekvämt. Bylsiga, luftiga tröjor och byxor är helt rätt. Du har nog att fundera över och behöver inte öka bekymren genom att klä dig obekvämt. En del gravida kan uppleva en surrande känsla när barnets huvud stöter emot musklerna i bäckenbotten. En del kvinnor drabbas av besvär med diarré i slutet av graviditeten. Det beror troligtvis på en ökning av hormonet prostaglandin som har till uppgift att tömma tarmen inför förlossning.

Navelsträngen runt halsen

Oroar du dig för att barnet ska ha navelsträngen runt halsen när det föds? Att navelsträngen sitter runt barnets hals är mycket vanligt. Ungefär en femtedel föds så, men det är oftast inga problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.

Pappa/partner

Förlossningsväskan bör packas nu om ni inte redan gjort det. Väskan innehåller allt sådant din partner, du och den nyfödda kan behöva under tiden på förlossningsavdelningen. Exempelvis inneskor, mjuka kläder, annat ombyte, morgonrock, necessärer, barnkläder, musikspelare, energikost och kanske mackor till dig själv. Du kan ta som ditt ansvar att ta med en fungerande kamera eller en videokamera och mobiltelefon. Eventuellt extra batterier, film eller minne till digitalkameran. Väntan kan bli lång och ett spel, såsom kort- eller tärningsspel, kan vara bra för att få tiden att gå. Vad behöver du för egen del? 

Vecka 38, känns overkligt att vi snart kommer vara en till här hemma, finns mycket tankar som snurrar omkring i skallen, bl a hur William kommer reagera när vi kommer hem med ett litet syskon,hoppas verkligen att det går bra.
Nu är det bara 20 dagar kvar tills beräknad förlossning, så vi längtar♥